Onze werkwijze:

De diagnostiek en behandelingen van het Centrum voor Biologische Geneeskunde bestaan voor een groot deel uit reguliere benaderingswijzen en voor een deel uit complementaire zorg.

Het Centrum neemt zeker niet de centrale rol van de huisarts over.

Ieder mens is uniek en wordt ook als zodanig binnen ons Centrum gediagnostiseerd en behandeld. Lichamelijk onderzoek en [indien nodig] aanvullend laboratoriumonderzoek zijn uiteraard een onderdeel van onze werkwijze. Wij laten het bloed en/of ontlasting onderzoeken bij het Reinier MDC, het  Star lab, het van Weel Bethesda Ziekenhuis of het Biovis laboratorium in Duitsland. Allen zijn regulier medische laboratoria. Daar wij geen 1e lijnzorgverlener zijn, worden de kosten van deze onderzoeken niet vanuit uw basis verzekering vergoed.

Door studies in de Acupunctuur, Homeopathie, Natuurgeneeswijze en Biofysische- en Functionele  geneeskunde ontdekte dokter Wim Kentie de principes van de Bio Informatie. Via elektromagnetische velden wordt ieder proces in ons lichaam op gang gebracht, bijgestuurd en beëindigd. De regulering van de stofwisseling is als bindende factor tussen psyche en lichaam van groot belang.

Dokter Kentie benadert ziek zijn en gezond worden vanuit zowel reguliere als nieuwe inzichten en ontwikkelingen.  Bio Informatie therapie is een geneeskunst, die niet zelden, daar begint waar huisarts en/of specialist tegen de grenzen van hun mogelijkheden komen.

Er wordt vooral gezocht naar de oorsprong van verstoringen in de gezondheid. Alle gebeurtenissen uit het verleden kunnen een rol spelen, psychisch en lichamelijke trauma’s, infectieziekten, medicijngebruik of belastingen met gifstoffen. Het leidt vaak tot verstoringen in de energiecentrales van onze cellen, de mitochondriën. En verder kan een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmvliezen [leaky gut], leiden tot talloze aandoeningen. Voedsel dat nog niet volledig is verteerd of deeltjes van de darmbacteriën komen in het bloed terecht en geven aanleiding voor ons immuunsysteem om te reageren met diverse ontstekingsreacties. Hierdoor ontstaan talloze ontstekingseiwitten die elders in het lichaam problemen veroorzaken.

Onderzoek op het gebied van levensprocessen, de experimentele biofysica en de kwantummechanica spelen een belangrijke rol. Daarmee is deze nieuwe geneeskunde meer een geneeskunst geworden met een stoffelijke, energetische en informatieve werking op lichaam en geest. Mede daarom besteedt het Centrum ook aandacht aan psychische oorzaken van lichamelijke klachten en aan de psychische gevolgen van lichamelijke klachten.